Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Forskolin & cognitie

Wat is forskolin?

Forskolin bladeren

Concentratiepillen kopen

Forskolin supplementen worden ontgind uit de plant "Coleus Forskohlii". Forskoli-extract heeft een 14-tal positieve effecten op het lichaam. Al deze punten zijn veel te veel om op te noemen voor het doel van deze pagina. Hier bespreken we enkel welk effect het heeft op de zintuigen en het cognitieve vermogen. Zo wordt duidelijk waarom men forskolin gebruikt als nootropic.

Indien je meer wil weten over de biochemische structuur van forskolin, bekijk dan deze Engelstalige Wiki pagina.

 

Het effect van forskolin op de hersenen, het cognitieve- en concentratievermogen door cAMP .

Forskolin bevat substanties zoals colforsin daropate, NKH477 en FSK88. Deze 3 stoffen hebben allemaal de eigenschap om adenylylcyclase te activeren, hetgeen wat cyclisch-adenosinemonofosfaat(=cAMP) produceert (studie).

cAMP speelt een cruciale rol voor de ontwikkeling en instandhouding van alle cellen in het lichaam (studie). Het is vanwege cAMP dat forskolin een zeer veelbelovend voedingssuplement voor het brein is.

cAMP is belangrijk voor de activiteit van de hypofyse (Glandula pituitaria). De hypofyse is een heel klein deel van de hersenen (ter grootte van een erwt) recht in het midden van de hersenen vooral gecontroleerd door (o.a. dopamine) hormonen (studie). De hypose heeft o.a. veel invloed op geheugen, aandacht en concentratie.

Doordat forskolin het cAMP niveau opkrikt, produceert de hypofyse elektrische ipulsen en regulerende chemische substanties (studie). Naast deze noodzakelijke substanties zorgt cAMP ook voor een verhoging van het hormoon prolactine dat vooral verantwoordelijk is voor melkproductie maar ook voor gedrag en gemoedstoestand (studie).

cAMP kan ook gebruikt worden bij therapie na zenuwstel kwetsuren. cAMP injecties in combinatie met andere substanties zorgen namelijk voor zenuwcelgroei en zenuwcelregeneratie na letsel (studie).

Op zintuiglijk vlak is cAMP noodzakelijk voor de normale ontwikkeling van het zicht (studie). Men heeft ook ondervonden dat forskolin invloed heeft op de activiteit van hersencellen verantwoordelijk voor het gehoor (studie).

Naast de ontwikkeling en instandhouding van cellen voor zintuigen verhoogt forskolin de productie van TrkB-proteïne waardoor verloren herinneringen door hersenbeschadiging terug opgehaald kunnen worden (studie).

Op vlak van geestelijke stabiliteit zorgt forskolin indirect voor het verhelpen van symptomen die optreden bij autisme, epilepsie en schizofrenie (studie).

 

Forskolin kopen en forskolin gebruikerservaringen

Forskolin-extract capsules kan je hier kopen. Aangezien nog geen review-systeem beschikbaar is op deze website raden we aan om voorgaande link te raadplegen voor het lezen van reviews.

Forskolin zou goed samenwerken met artisjok, aldus bekende experimentalist Tim Ferris.

Momenteel raden we aan deze twee ingredienten te combineren d.m.v. een aankoop op Bodyenfit.nl

Beter concentreren? Omnimind.be!

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met forskolin / artisjok of lees anderen hun ervaring.

 


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: January 20 2018 05:02:20.