Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Huperzine A & cognitie

Wat is Huperzine A?

Huperzia Serrata

Huperzine A is een stof die voor komt in het mos genoemd "Huperzia Serrata". Dit mos komt voor in Azië.

Lees hier welk effect Huperzine A heeft op cognitieve functies zoals concentratievermogen en waarom het een nootropic is.

 

Het effect van Huperzine-A op cognitie, o.a. op concentratievermogen.

Volgens de officiële website van Paneuromix zou Huperzine-A de afbraak van acetyl-choline tegengaan en zou er op deze manier meer acetylcholine beschikbaar blijven. We vonden dan ook veel studies over het positieve effect van huperzine-a op acetylcholine, maar bijna alle studies waren op muizen of ratten uitgevoerd. We vonden ook bewijs dat huperzine-a zorgt voor een extra aanmaak van dopamine en noradrenaline in ratten (studie). Huperzine-a is een beloftevolle substantie aangezien we ook veel positieve experimenten i.v.m. andere cognitieve functies terug konden vinden, wel getest op mensen.

Een heel interessante klinische studie uit 1999 gebeurde in China waarbij 34 adolecenten huperzine-a capsules toegediend kregen terwijl 34 andere adolecenten een placebo namen. Cognitieve functies werden getest voor en na supplementatie. De conclusie was dat huperzine-a zorgde voor een verbeterde concentratie, een verbeterd leervermogen en verbeterd geheugen (studie). Men kan dus stellen dat huperzine-a een nootropic is.

In 2013 bekeek Beijing University of Chinese Medicine alle voorgaande studies over Huperzine A i.v.m. cognitie die ze konden vinden. Hun conclusie was dat Huperzine A voordelig is voor het verbeteren van cognitieve functies bij Alzheimer-patiënten, maar dat men voorzichtig moest zijn met deze uitspraak vanwege de lage kwaliteit van methodiek in de studies (studie).

In 2015 onderzochten enkele organisaties (hospitalen, universiteiten, centra voor mentaal welzijn,...) in China het effect van Huperzine A op patiënten die lijden aan schizofrenie. Hun conclusie was dat Huperzine A een positief effect heeft op het verbeteren van cognitieve functies (studie).

Daping Hospital, Third Military Medical University in China concludeerde dat Huperzine A supplementatie bij patiënten met vasculaire dementie een significante verbetering van cognitieve functies veroorzaakte (studie).

Ook mensen die lijden aan cognitieve achteruitgang door depressie hebben baat bij huperzine-a supplementatie: Het werkt de symptomen van depressie niet tegen maar verbetert cognitieve vaardigheden, blijkt uit een studie waarvan de resulaten werden gepubliceerd in 2016 (studie).

Dit zijn lang niet alle studies die we terug konden vinden over huperzine-a en het effect op cognitie maar wel de belangrijkste in het kader van nootropics en concentratie verbeterende middelen.

 

Gebruikerservaringen lezen over Huperzine A en Huperzine A kopen.

Huperzine A zit in de nootropic Paneuromix, een product gebaseerd op natuurlijke voedingssupplementen voor het brein, voornamelijk gebaseerd op chinese kruiden en actylcholine activators.

We vonden geen geschikte leverancier om huperzine-a afzonderlijk te leveren.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met Huperzine-A of lees anderen hun ervaring.


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: January 20 2018 05:02:21.