Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Zink & cognitie

Wat is zink?

Zink

Concentratie verbeterende pillen kopen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zink minimum in 47 noodzakelijke biochemische processen een rol heeft. Het is een zeer veelzijdig mineraal dat het lichaam gebruikt voor enorm veel functies. Info over de chemische structuur is te lezen op deze Wiki pagina.

 

Hier lees je welk effect het heeft op cognitie, o.a. op vlak van concentratievermogen en geheugen, voornamelijk door neuroprotectie en cognitief herstel.


Het effect van zink op de hersenen, cognitief- en concentratievermogen door o.a. neuroprotectie en cognitief herstel.

Uit een studie met kinderen bleek dat het consumeren van zink resulteert in superieure neuropsychologische prestaties. Het vermogen om de aandacht te houden verbeterde opmerkelijk: Cognitieve functies verbeteren sterk concludeert de wetenschap. (Bron 12).

Een andere studie toont aan dat zink supplementatie bij zuigelingen en peuters bijdraagt tot een verhoogde geestelijke en motorische ontwikkeling. (Bron 1,2,3).

Zink supplementen zorgen voor cognitief herstel bij mensen die een beroerte ervaarden (Bron).

Ook patiënten met de ziekte van Alzheimer krijgen zinktherapie tegen cognitieve achteruitgang. Zinktherapie verlaagt het kopergehalte in het bloed, wat toxisch kan zijn voor de hersenen (Bron 1,2,3). Bij zoogdieren met Alzheimer werd vastgesteld dat zink mitochondrische functies verbetert en dat zink positief effect heeft op de hippocampus (studie).

Daarnaast tonen meerdere studies aan dat matige concentraties zink neurobeschermend werken (Bronnen/studies 1,2,3,4,5,6)

 

Gebruikerservaringen lezen over zink en zinksupplementen kopen.

Indien u zink wil kopen om uw cognitieve functies te verbeteren, raden we geen zink-supplementen aan, maar een totaalformule zoals de Omnimind pillen (review).

Weinig mensen hebben namelijk een zink-tekort: De andere ingredienten die verwerkt zijn in Omnimind helpen u een stuk verder dan een zink-supplement. Bekijk hier de (externe) website om Omnimind te kopen.

Indien u zink voor andere doeleinden (zoals een groot tekort) wil kopen, dan raden wij afzonderlijk zink pillen kopen via BodyenFit.nl.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met zink of lees anderen hun ervaring.

 


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: January 20 2018 05:02:20.