Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Tips om concentratieproblemen op te lossen.

Concentratieproblemen zijn obstakels die ervoor zorgen dat men geen aandacht kan behouden voor een onderwerp tijdens het werk of studeren.

Om concentratieproblemen te verhelpen, is het noodzakelijk om eerst te kijken wat de onmiddellijke oorzaken zijn van elk specifiek concentratieprobleem.

Oorzaken van concentratieproblemen

We onderscheiden concentratieproblemen in 3 belangrijke categorieën:

  1. Interne biologische oorzaken die indirect problemen veroorzaken.
    (voeding, ijzertekort, vermoeidheid, stoppen met roken, weinig lichaamsbeweging, ...)

  2. Interne psychologische oorzaken die onmiddellijk problemen veroorzaken.
    (vermoeidheid, liefdesverdriet, woede of andere extreme emoties, ...)

  3. Externe factoren die onmiddellijk concentratieproblemen veroorzaken.
    (geluidsoverlast, visuele afleidingen, korte impuls-storingen...)

 

Het vaststellen van concentratieproblemen

Vermoeid?

Gun jezelf tijd om jezelf, je kind of iemand anders te analyseren wanneer je merkt dat er plotseling een concentratieprobleem optreedt.

Sta goed stil bij het achterhalen van de reden. Wat is er net gebeurd? Wat dacht je toenjuist? Wat voelde je vlak voor het probleem? Overdenk de reden en schrijf het op. Dit kan een negatieve emotie, een rationele gedachte of een externe factor geweest zijn.

Doe deze oefening tot je een lijst hebt van oorzaken die meer vaker terugkomen, waarvan jij gelooft dat ze de hoofdoorzaken zijn.

Deze analyse is een eerste grote stap richting het verbeteren van concentratieproblemen (categorie 2 en 3). We bedoelen hiermee voornamelijk concentratieproblemen die onmiddellijk en bijna altijd optreden door een impuls, reflex of negatieve emotie. Zodra je dit patroon herkent, kan je het doorbreken.

Het vaststellen van concentratieproblemen die indirect en dus op langetermijn voor afleiding zorgen zoals bedoelt in categorie 1 (biologische oorzaken) is minder evident omdat het meer tijd en hulpmiddelen vereist.

 

Concentratieproblemen oplossen

Tips voor het oplossen van externe storende factoren die concentratieproblemen veroorzaken (geluidsoverlast, visuele afleidingen, korte impuls-storingen, ...)

Dit type concentratieproblemen zijn sneller op te lossen omdat de reden duidelijk bekend is.

concentratieproblemen-door-lavalamp

Wanneer je concentratieproblemen hebt door geluidsoverlast, gebruik oordoppen. Wij raden de oordopjes van Quies aan.

Deze oordopjes zijn niet zo goedkoop als standaard oordopjes, maar ze zijn volgens velen de tweede beste optie naast oordopjes op maat. Volgens de fabrikant zouden ze 27dB dimmen.

Je kan deze oordropjes in Het Kruidvat kopen.

Wanneer er dingen op je bureautafel staan zoals een lavalamp, verplaats je deze beter naar een andere ruimte. Staan er games op je computer die snel en regelmatig afleiden? Verwijder deze tijdelijk tijdens een project of examen. Computergames veroorzaken niet alleen concentratieproblemen, ze veroorzaken uitstelgedrag. Zo schiet je niet op met het werk of studeren. Zie de games en de lavalamp eerder als beloning waarvan je optimaal kan genieten indien je verplichtingen voldaan zijn.

Wanneer je merkt dat je vaker afgeleid wordt door SMS of Facebook-notifications, zet die notifications dan ook altijd uit tijdens het werk of studeren. Niets of niemand heeft het recht om jou tegen te houden met onbenulligheden tijdens werk of studies.

 

Tips voor het oplossen van psychologische concentratieproblemen
(vermoeidheid, liefdesverdriet, woede of andere extreme emoties, ...)

Eerst en vooral willen we benadrukken dat vermoeidheid ook een biologische oorzaak kan hebben. Maar heb je er al ooit eens bij stil gestaan wat de redenen zijn wanneer jij je "ineens" vermoeid voelt? Wij ondervinden dat vermoeidheid vaker optreedt vlak na een negatieve gedachte die op zijn beurt een negatieve emotie veroorzaakt. Volgens ons is de beste remedie hier tegen positief te denken.

Een negatieve emotie is vaker dan niet het gevolg van een fantasie die we als waarheid beschouwen. Wij ondervinden dat wanneer je op dit moment ervoor kiest om in iets positief te geloven, het energie-niveau en de motivatie verbetert. Dit is een mentale oefening die bij elke negatieve gedachte of emotie altijd consequent toegepast moet worden. Dit principe leunt dicht aan bij "mindfulness meditation", een techniek die door wetenschappers in het verbeteren van cognitie wordt ondersteund.

Paracetemol is een pleister voor hartsverdriet Liefdesverdriet kan een verschrikkelijke boosdoener zijn en kan lang aanhouden. Gelukkig bestaan er "pleisters" om op het hart te kleven.

Onderzoek door University of Kentucky en Ohio State University toont aan dat de pijnstiller "Parecetemol" (ook acetaminophen genoemd) liefdesverdriet en andere sociale pijnen verzacht (studie 1 in het Engels, studie 2, studie 3, studie 4).

Bij een vlaag van woede neem je best een time-out om rustig te worden zodat je daarna beter kan focussen. Woede brengt je in een vlucht-of-vecht instinct waardoor je in het ergste geval heel je rationele vermogen tijdelijk kan verliezen.

 

Tips voor het oplossen van concentratieproblemen met een biologische oorzaak
(voeding,
ijzertekort, vermoeidheid, stoppen met roken, weinig lichaamsbeweging, ...)

Deze categorie van concentratieproblemen is doorgaans moeilijker om op te lossen. De redenen van deze problemen immers zijn niet altijd duidelijk en zijn meestal van langere adem om op te lossen.

Uiteraard kan je voor jezelf wel uitmaken of je genoeg gezond eet of te weinig lichaamsbeweging hebt en hier onmiddellijk verandering in brengen indien nodig. Gezonde voeding is cruciaal voor een optimaal werkend brein en een goede manier om humeur op lange termijn te verbeteren. Indien je al gezond eet, kan je het voedingspartroon echter nog optimaliseren door het gebruik van supplementen zoals bijvoorbeeld Mindscopic. Dit supplement werd speciaal ontwikkeld voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen. Lees hier meer over Mindscopic op onze website of bekijk het product op de verkoopsite.

Vergeet ook niet dat kwaliteitsvolle omega3 visolie capsules voor een enorme verbetering van focus kunnen zorgen.

 

 

Lichaamsbeweging is nodig om de bloedvaten op het kleinste niveau te laten doorbloeden, wat voor meer transport van zuurstof naar de hersenen zorgt. Bovendien zorgt lichaamsbeweging voor de ontwikkeling van orexine, een neuropeptidehormoon dat enorm veel bijdraagt aan meer energie en focus.

Lichaamsbeweging is één van de meest effectieve manieren om orexine op te wekken. Er zijn echter nog andere manieren. Eén van de manieren is het gebruik van nicotine. Dat is hoogst waarschijnlijk ook de reden waarom rokers die stoppen, tijdelijk concentratieproblemen ervaren

 


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:10:34.