Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Artisjok & cognitie

Wat is artisjok?

Artisjok

Concentratie pillen kopen

Artisjok is een plant dewelke al eeuwen gecultiveerd wordt voor het zeer voedzame eetbare deel, namelijk de bloem voor dat deze in bloei geraakt.

Artisjok-extract is "superfood". Er zitten zoveel stoffen in die goed voor het lichaam zijn dat het te veel is om op te noemen voor het doel van deze pagina.

Klink hier als je meer wil weten over de biochemische structuur (Engelstalige Wiki)

 

Het effect van artisjok op de hersenen, het cognitieve- en concentratievermogen vanwege myoinisitol, luteoline en CREB activatie.

Het is niet voor niets dat artisjok-extracten in veel nootropics zit.

Onbekend feit is dat artisjok een natuurlijke bron van de stof myoinositol is. Op voedingstabellen wordt dit meestal niet aangegeven, toch wees onderzoek uit dat myoinositol of kortweg "inositol" voorkomt in artisjok ((Betaal-voor-toegang)studie).

Inositol vindt men in hoge concentraties in het brein. Inositol beïnvloedt hersencel-plasticiteit en signaal-transmissie binnen het brein (Studie).

Een tekort van inositol betekent dat het cognitieve vermogen zal afnemen. Een tekort van inositol geeft kans op de ontwikkeling van dementie (Studie). Lage waardes van inositol komen vaak voor bij mensen die lijden aan anorexia en/of depressie (Studie).

 

Een beter bekend feit is dat artisjok het goedje "luteoline" bevat. Luteoline is een oxidant (maar is meer dan dat) en heeft tientallen positieve werkingen op het lichaam. Eens luteoline in het lichaam geraakt veroorzaakt het neurietuitgroei door middel van CREB activatie (Engelstalige pagina). "CREB activatie" is het onderliggende genetische mechanisme dat voor geheugenversterking zorgt (Studie).

Er zijn minimaal 4-tal andere wetenschappelijke experimenten gebeurd met luteoline maar dan getest op dieren. Deze hadden elk een positief resultaat op het cognitieve vermogen maar omdat we het zo objectief mogelijk willen houden gaan we dit niet bespreken en het enkel op mensen houden ;-)

 

Artisjok-extract, myoinositol en/of luteoline kopen.

Artisjok extract capsules kan je hier kopen, inositol pillen kan je ook kopen.

Artisjok pillen, waarvan de werkzame stof inositol en luteoline, zijn substanties die vroeger in de vorige versie van de Mindscopic pil werden verwerkt (info Mindscopic).

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met artisjok-extract of lees anderen hun ervaring.

 


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:10:10.