Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

IJzer & cognitie

Wat is IJzer?

Ijzer heeft een positief effect op rode bloedcellen en goede myeline

Concentratiepillen kopen

Ijzer is een mineraal dat het lichaam gebruikt voor enorm veel dingen in het lichaam waaronder de ontwikkeling van rode bloedcellen en myeline, beide noodzakelijk voor het geheugen, concentratie en energie.

Meer weten over de chemische structuur van myeline? Bekijk deze Wiki pagina.

 

Het effect van ijzer op de hersenen, cognitief- en concentratievermogen door myeline en rode bloedcellen.

Om te snappen wat ijzer te maken heeft met cognitieve functies en concentratievermogen moet je weten wat "myeline" is. Myeline is een belangrijk onderdeel van het zenuwstelsel en noodzakelijk om de cognitieve functies optimaal te doen werken aangezien het een stof is rond de axons in het brein. Deze vettige omhullende stof zorgt voor de snelheid van signaaltransmissies. Goede ijzer-waardes zijn nodig om het lichaam myeline te laten ontwikkelen.

Aangezien myeline neuronische signalen stuurt, speelt myeline een noodzakelijke rol in de mens zijn niveau van intelligentie (studie). Zonder myeline zou signaal-transmissie niet alleen trager zijn, signalen zouden ook overspringen naar andere axons waar ze helemaal niet terecht mogen komen (bron).

De cognitieve functies van kinderen verbeteren zich hoogst waarschijnlijk door myelinisatie (Bron).

Daarnaast draagt ijzer bij aan het ontwikkelen van rode bloedcellen. Wanneer het aantal rode bloedcellen in het lichaam tot een zeker maximum wordt opgedreven, gaat het lichaam meer zuurstof vervoeren naar spieren en organen waardoor cognitieve functies verbeteren, spieren beter werken en meer energie/uithoudingsvermogen ontwikkeld wordt (bron).

 

Gebruikerservaringen en ijzer-supplementen kopen.

Indien u ijzer supplementen wil kopen om de cognitieve functies te boosten raden we ijzer alleen maar te gebruiken indien u een ijzertekort heeft.

U kan ijzer pillen kopen via BodyenFit.nl

Een totaalformule voor een betere concentratie biedt onze partner Mindscopic aan.

 

 

Schrijf hier jouw ervaring met IJzer of lees anderen hun ervaring.

 


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:10:10.