Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

L-theanine & cognitie

Wat is l-theanine?

L-theanine

L-theanine kopen

L-theanine is een natuurlijke stof (aminozuur), het komt voornamelijk voor in planten en schimmels. De meeste bekende bronnen van l-theanine zijn groene thee en gyokuro-bladeren.

Het wordt veel verkocht als voedingssuplement ter bevordering van concentratie, focus en het rustgevende effect.

Het lichaam gebruikt l-theanine als natuurlijke bouwsteen voor de GABA-neurotransmitter. Info over de chemische structuur kan je vinden op de Engelstalige pagina van Wikipedia.

 

Het effect van l-theanine op cognitief vermogen zoals o.a. concentratievermogen.

L-Theanine supplementen zorgen voor een verhoogde focus en beter geheugen. Onderzoek toonde aan dat mannen en vrouwen die kleine hersenbeschadigingen opliepen, een verbeterd geheugen ontwikkelden tijdens een mentaal-cognitieve oefening na l-theanine supplementatie. Mensen kunning zich langer geconcentreerd houden en zijn alerter (Studie).

L-theanine heeft een synergetische werking in combinatie met caffeïne. Studies geven aan dat wanneer l-theanine gebruikt wordt samen met caffeïne, gebruikers langer de positieve effecten van caffeïne ervaren terwijl de negatieve effecten van caffeïne minder voelbaar zijn. De combinatie zorgt voor een betere gemoedstoestand en verbeterde cognitieve functies (Studie 1,2,3,4).

Sommige symptonen van schizofrenie worden milder bij l-theanine supplementatie indien ze gecombineerd worden met bepaalde antipsychotica (Studie 1,2).

 

Het speciale effect van l-theanine in combinatie met caffeïne.

L-theanine heeft méér effect op het aandachtsvermogen in combinatie met cafeïne dan wanneer het geconsumeerd wordt zonder caffeïne (studie).

L-theanine heeft een anti-stress-werking: Het haalt negatieve venijnige effecten van cafeïne weg op vlak van irritatie, onrustigheid (Studie 1,2,3).

 

Gebruikerservaringen en l-theanine (capsules) kopen.

L-theanine capsules zijn hier te kopen. Theanine zit echter ook in de betere (en natuurlijke) concentratiepil Mindscopic (onze review). Mindscopic kopen.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met l-theanine of lees anderen hun ervaring.


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:10:10.