Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Vitamine B complex & cognitie

 

Wat is een vitamine B complex?

B12 molecule

B-vitamines kopen? Ontdek Mindscopic!

B-vitamines hebben indirect invloed op cognitie bij supplementatie van nootropics aangezien B vitaminen ervoor zorgen dat substanties sneller worden opgenomen en beter worden omgezet door het lichaam.

B vitamines kunnen ook direct invloed hebben op cognitie. Hieronder lees je de beknopte conclusies van enkele belangrijke studies.

 

Het effect van B vitaminen op de hersenen, cognitief en concentratievermogen.

Indien vitamine B12 gecombineerd wordt met omega3-vetten in voedingssuplementatie bij bepaalde zoogdieren tijdens verschillende opeenvolgende generaties dan zal uiteindelijk verbeterde zenuwgroei ontstaan bij de dieren en ontwikkelt zich een verbeterde vasculaire groei in de hippompus na twee generaties (studie). De hypotese is dat het ook zo bij mensen werkt.

De combinatie van B12 en omega3 supplementatie bij mensen én dieren toont volgens onderzoek aan dat cognitie en synaptische elasticiteit beter intact blijven (studie).
Vrouwen hebben eerder baat bij omega3 supplementatie in combinatie met B12 en enkele andere dan bij mannen vanaf de menopauze op vlak van cognitie en mobiliteit(studie).

Hieruit besluiten we dat omega3 en vitamine B12 een positieve synergetische werking hebben op het brein!

Bij mensen die lijden aan milde cognitieve problemen toonde één studie aan dat een tekort van B12 in verband staat met de onderontwikkeling van de hippocampus (studie).
Een tekort van B12 tijdens de zwangerschap en tijdens de vroege kinderjaren staat in verband met een onderontwikkeld cognitief vermogen, meer specifiek op vlak van concentratieproblemen, geheugen en perceptie (studie).

B6 en/of B12 supplementatie staat in verband met het vertragen van de ontwikkeling van de ziektes bij mensen die zwaar lijden aan Alzheimer en/of dementie (studie).

B9/foliumzuur heeft in minimum 16-tal categoriën meerdere verschillende positieve effecten op het lichaam waarvan 2 categoriën positieve effecten op cognitie, horen en zien

B9/Foliumzuur is cruciaal voor de normale ontwikkeling voor het brein en zijn cognitieve functies (bron).

Lage bloedwaardes van B9/foliumzuur hebben een verband met cognitieve degradatie bij ouderen, epilepsiepatiënten en groepen die lijden aan psychische stoornissen (bron 1,2). Deze waardes zijn ook geassocieerd met de degeneratie van cortex, de regio van het brein dat leerprocessen en geheugen grotendeels stuurt (bron). Dit komt waarschijnlijk door een toename van homocysteine in methionine-waardes, wat giftig is voor neuronen die verbonden zijn aan neudenegraties zoals Alzheimer, hersoenbloeding en epileptische aanvallen (bron 1,2).

Bij dierenstudies over hersenvliesontsteking door bacteriale infectie vond met verhoogde B9/foliumzuurwaardes voor het behouden van het herinneringen en oxidatieve schade te voorkomen aan de frontale cortex (studie).

Het toedienen van B9/foliumzuur bij ouderen met milde hersenschade zorgt op korte termijn voor en grote toename in IQ scores, een verbeterd kortetermijngeheugen en motorieke functies (studie).

Eén studie suggereert dat hogere innames van B9/foliumzuur de kans op leeftijdsgebonden gehoorverlies verkleint (bron).

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie is één van de grootste oorzaken van blindheid bij oudere Amerikanen. Eén studie wees uit dat een voedingssuplematiemix van B9/foliumzuur, B6 en B12 over en periode van 7 jaar ervoor zorgde dat de kans op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie daalde met 35% tot 40% bij vrouwen die hoog risico liepen op het ontwikkelen van hartziekten (bron).

 

Vitamine B-complexen kopen en gebruikerservaringen.

Vooraleer men met nootropics begint raden we aan om eerst ervoor te zorgen dat men zich fatsoenlijk voedt. Hiermee bedoelen we: Het genoeg eten van natuurlijke koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Indien je niet genoeg vitamine uit het gewone voedingspatroon kan halen, raden we een multivitamine-supplement aan te kopen. Het is verstandig om vitamine-pillen gebaseerd op extracten uit groenten en fruit te kopen. Zo voorkom je het slikken van synthetische vitaminen.

Veel bronnen beweren dat synthetische vitamines niet ongezond zijn voor het lichaam. Ons gezond verstand zegt echter dat het te gemakkelijk is, om te zeggen dat het oké is voor het consumeren alle vitamines in synthetische vorm. Er zijn te veel dingen die de wetenschap nog niet onderzocht heeft i.v.m. de biochemische werking van synthetische vitamines. Just go natural!

De vitaminepillen van hoge kwaliteit selecteer je op basis van de hoeveelheid natuurlijke vitamines die erin verwerkt zitten tov. het aantal synthetische.

Multivitamines van extracten uit groenten en fruit koop je hier. Online besteld, snel geleverd. Voor mannen raden we aan Opti-Men te kiezen, voor vrouwen Opti-Women. In Mindscopic zit een vitamine-B-mix van hoogwaardige kwaliteit. B-vitamines zijn dan ook cruciaal voor het optimaal functioneren van cognitieve functies. Mindscopic kan je hier kopen.

Heb jij goede of slechte ervaringen met vitamine B-complexen of multivitamines? Schrijf dan je review hier op deze pagina.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met multivitamines of vitamine B-complexen. Lees anderen hun ervaring.


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:10:10.