Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Modafinil (Provigil)

Wat is Modafinil en het gebruik van Modafinil.

concentratie pillen kopen.

Modafinil-Provigil pillen

Modafinil (Provigil in België) van het bedrijf Cephalon (Nu TEVA) wordt verkocht onder andere merknamen zoals Modvigil, Waklert en Modalert. Nuvigil is de vernieuwde versie van Modafinil. Of deze versie beter is een vraagteken: Men vermoedt dat men de molecule alleen maar lichtjes gewijzigde, om zo een nieuw patent te verkrijgen.

Modafinil gebruikt men om narcolepsie tegen te gaan en werd superieur bevonden t.o.v. Rilatine aangezien de patiënt 's nachts beter zou slapen wanneer hij/zij ervoor keist en men zou niet afhankelijk worden.

Belangrijk om te weten (onbekend feit) is dat Modafinil niet bij iedereen werkt. Dit hangt af van genetica, meer bepaald op welke wijze de gebruiker zijn of haar "COMT V158M gen" (A/G allele) gemuteerd is (bron). Een goed alternatief voor Modafinil is de combinatie van forskolin en artisjok extact. Het voedingssuplement Mindscopic is een product speciaal ontwikkeld voor voor het stimuleren van cognitieve functies en combineert deze ingrediënten samen met nog 10 andere natuurlijke ingrediënten.

Chemische info over Modafinil vindt je op deze Engelstalige Wiki pagina.

 

Het effect van Modafinil op de hersenen, cognitief- en concentratievermogen.

Universiteit Oxford, Verenigd Koninkrijk, analyseerde wetenschappelijke studies van januari 1990 tot december 2014 ivm. Modafinil en cognitie bij gezonde mensen. De conclusie was dat in de meeste studies bij inname van Modafinil cognitieve executieve functies verbeterde. De helft van de experimenten toonde een verbetering aan bij concentratievermogen, aandachtsvermogen, leren en geheugen. Enkele studies toonden aan dat Modafinil "creatief denken" verzwakt (studie).

Het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn (grootste universiteitskliniek van Europa) analyseerde in 2010 meerdere studies over Modafinil/methylfenidaat met betrekking tot neuro-enhancement bij gezonde mensen. De term neuro-enhancement wijst in dit geval naar verbetering van de cognitieve, emotionele en motiverende functies van gezonde individuen. Men kwam tot de conclusie dat Modafinil aandacht verbetert, met het behoud van waakzaamheid, geheugen en executieve functies (studie).

Enkele interessante studies na december 2014:

Modafinil heeft volgens onderzoek een positief effect op het concentratievermogen bij herstellende kankerpatiënten na chemo (studie).

Modafinil zou een positief effect hebben op de algemene mentale toestand bij Alzheimer patiënten en op de ontwikkeling van neuronen in de hippocampus, aandacht en cognitie (bron).

 

Modafinil kopen zonder recept of doktervoorschrift?

Modafinil is in principe enkel verkrijgbaar op voorschrift. Raadpleeg uw dokter voor het gebruik van Modafinil.

Er zijn enkele websites waar je online Modafinil kan bestellen zonder recept, deze verzenden naar België en Nederland. We raden echter af Modafinil online te bestellen zonder doktervoorschrift, aangezien deze pillen niet getest werden in een labo op kwaliteit. Daarnaast is het importeren van Modafinil zonder recept in theorie strafbaar. Bovendien is het verstandig eerst uw dokter te raadplegen. Wegens legal-issues en omdat Google Adsense anders niet wil meewerken, hebben we besloten om geen Modafinil aan te bieden, om te kopen zonder doktervoorschrift.

Een alternatief voor Modafinil (Provigil) is het natuurlijke voedingssuplement Mindscopic. De combinatie van forskolin en artisjok-extract zou volgens sommigen (YouTube interview Joe Rogan & Tim Ferriss) voor een gelijkaardig effect zorgen.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met Modafinil / Provigil pillen of lees anderen hun ervaring.


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:09:30.