Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Mindscopic

==> BELANGRIJK: Klik hier voor de vernieuwe Mindscopic formule en review. Mindscopic veranderde de ingrediënten in juli 2017.

Wat is Mindscopic en het gebruik van Mindscopic

Methylfenidaat: De werkzame substantie in Rilatine

Koop Mindscopic hier.

Mindscopic is een nootropic in pil-vorm, wereldwijd te verkrijgen zonder doktersvoorschrift. Het is een natuurlijk middel populair onder programmeurs en ondernemers om geheugen te verbeteren. Daarnaast stimuleert Mindscopic motivatie en je wordt er levendiger van.

Studenten gebruiken tegenwoordig Rilatine, maar wij hopen deze trend te verschuiven naar een gezond en effectief alternatief zoals Mindscopic


De nootropic "Mindscopic" is volgens ons het meest belovende concentratieverhogende middel op natuurlijke basis verkrijgbaar wereldweid
. Door 12 veelbelovende ingrediënten te combineren in één super-pil groeit het concentratievermogen op korte- en nog meer op langetermijn.

Mindscopic werd ontwikkeld ter bevordering van een gezond en goed werkend brein. De ingrediënten dienen als supervoedsel voor de hersenen.

Door de unieke formule treden effecten op zoals een verbeterd concentratievermogen, meer energie en zorgt voor een grotere motivatie. Perfect om eenmalig te gebruiken tijdens een project of wanneer je moet studeren. Bij langdurig gebruik werkt Mindscopic op de hersencel-plasticiteit en hersencel-kwaliteit waardoor je geheugen aanzienlijk kan verbeteren.

Onderstaande wetenschappelijke studies tonen aan hoe en waarom de ingrediënten in Mindscopic effectief werken. Veel lees-plezier met onze review door een wetenschappelijke lens!

 

Het effect van de ingrediënten in Mindscopic en hoe ze werken.

In Mindscopic zitten 12 verschillende ingrediënten. Sommige ingrediënten hebben synergetische effecten. Zo is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat de combinatie van L-Theanine en cafeïne een toename van mentale alertheid en focus ontwikkelt, terwijl de negatieve effecten van cafeïne (rusteloosheid, irritatie, slecht slapen) minder erg worden. Ook de B-vitaminen hebben een synergetische werking

Deze pagina somt de belangrijkste positieve effecten op van de ingrediënten die in Mindscopic zitten. Klik op de titel van een ingrediënt voor uitgebreide info en meer wetenschappelijke studies.

 

1) Artisjok extract

Artisjok is een natuurlijke bron van myoinositol (studie). Myoinositol of kortweg inositol vindt men in hoge concentraties terug in het brein. Inositol beïnvloedt hersencel-plasticiteit en signaal-transmissie binnen het brein (Bron).

Een tekort van inositol betekent dat het cognitieve vermogen zal afnemen. Tekortkomingen van correleren met dementie (Bron). Lage waardes van inositol komen vaak voor bij mensen die lijden aan anorexia en/of depressie (Bron).


2) Acetyl L-Carnitine

Door het consumeren van carnitine wordt er meer acetylcholine door het lichaam geproduceerd. Het ondersteunen van deze neurotransmitter met acetyl-l-carnitine zorgt voor meer energie (energie aan stervende hersencellen) waardoor geheugenverlies minder snel optreedt (Bron) en werkt neurobeschermend (studie).

Carnitine waardes dalen bij mensen met de ziekte van Alzheimer waardoor deze patienten baat hebben door het consumeren van acetyl-L-carnitine (Bron). Acetyl L-carnitine bevordert het geheugen bij Alzheimer patienten door de ontwikkeling van de ziekte te vertragen.

(Acetyl) l-carnitine werkt als anti-depressiva bij bejaarden die lijden aan depressie (studie). Fibromyalgiepatiënten gaven minder symptomen van depressie aan bij carnitine supplementatie. (studie).

 

3) Forskolin

Forskolin zorgt ervoor dat bloedvaatjes zich ontspannen waardoor het lichaam beter bloed (en dus ook zuurstof) vervoert (Bron 1Bron 2).

Forskolin activeert de cellen die in staan voor het gehoor (Bron). Door cAMP-activatie draagt forskolin bij tot de normale ontwikkeling van het zicht (studie).

Testen bewijzen dat Forskolin een proteïne genaamd "TrkB" stimuleert bij bepaalde zoogdieren waardoor het hoogst waarschijnlijk ook bij mensen gemakkelijker wordt om kennis en gebeurtenissen te herinneren na het oplopen van een hersentrauma bij forskolin supplementatie (studie).

 

4) L-Theanine wordt binnen enkele maanden vervangen door theacrine

L-Theanine supplementen zorgen voor een verhoogde focus en beter geheugen. Onderzoek toonde aan dat mannen en vrouwen die kleine hersenbeschadigingen opliepen, een verbeterd geheugen ontwikkelden. Deze conclusie kwam na een mentaal-cognitieve oefening na L-Theanine supplementatie (Bron).

Ander onderzoek toonde aan dat L-Theanine ervoor zorgt dat mensen zich langer geconcentreerd houden en dat ze alerter zijn (Bron).

L-Theanine dient tevens als natuurlijke en effectieve bouwsteen voor de GABA-neurotransmitter aangezien bij consumering van GABA op zich, de stof niet door de bloed-brein barrière geraakt.

Het is bewezen dat de combinatie van l-theanine en cafeïne een toename van mentale alertheid en focus ontwikkelt, terwijl de negatieve effecten van cafeïne (rusteloosheid, irritatie, slecht slapen) aanzienlijk minder worden (Studie 1,2,3).

 

5) Zink

Uit een studie met kinderen bleek dat het consumeren van zink resulteert in superieure neuropsychologische prestaties. Het vermogen om de aandacht te houden verbeterde opmerkelijk: Cognitieve functies verbeteren sterk. (Bron 12).

Een andere studie toont aan dat zink supplementatie bij zuigelingen en peuters bijdraagt tot een verhoogde geestelijke en motorische ontwikkeling. (Bron 1,2,3).

Zink supplementen zorgen voor cognitief herstel bij mensen die een beroerte ervaarden (Bron).

Patiënten met de ziekte van Alzheimer krijgen zinktherapie tegen cognitieve achteruitgang. Zinktherapie verlaagt het kopergehalte in het bloed, wat toxisch kan zijn voor de hersenen (Bron 1,2,3).

Bij zoogdieren met Alzheimer werd vastgesteld dat zink mitochondrische functies verbetert en dat zink positief effect heeft op de hippocampus (studie).

Bovendien tonen meerdere studies aan dat matige concentraties zink neurobeschermend werken (Bronnen/studies 1,2,3,4,5,6).

 

6) L-Fenylalanine

L-Fenylalanine is een bouwsteen waarmee het lichaam neurotransmitters zoals dopamine, epinefrine en norepinephrine aanmaakt. Norepinephrine is noodzakelijk voor het brein om herinneringen toegankelijk te maken. Zonder norepinephrine zouden bepaalde heriinneringen niet meer toegankelijk zijn. (Bron 1, Bron 2).

Norepinephrine verhoogt de vorming van geheugen en is essentieel voor de toegankelijkheid van kortetermijn- en werkgeheugen. Het vergroot ook het vermogen van de hersenen om te reageren op inputs die komen uit de prefrontale cortex en andere gebieden (Bron).

Dopamine speelt een grote rol in de ontwikkeling van het geheugen (Bron). Bovendien verhoogt dopamine het concentratievermogen (focus en aandacht) (Bron) terwijl het ook angstremmend werkt (Bron).

L-fenylalanine heeft veel meer voordelen op cognitie aangezien het zorgt voor de aanmaak van dopamine en noradrenaline. Lees hier over dopamine & cognitie.
Lees hier over noradrenaline & cognitie.

 

7) Ijzer

Ijzer is noodzakelijk voor het goede vervoer van zuurstof binnen de bloedsomloop, dus ook belangrijk voor je brein.

 

8) Vitamine B5

Vitamine B5 werkt synergetisch met andere vitaminen en draagt bij tot een goede ontwikkeling van rode bloedcellen die op hun beurt zorgen voor een goede toevoer van zuurstof naar het brein.

 

9) L-Tyrosine

L-Tyrosine is een voorloper van dopamine in het lichaam. Zoals eerder werd beschreven onder het hoofdstuk L-Fenylalanine, speelt dopamine een grote rol bij de totstandkoming van geheugen en herinneringen. Dopamine zorgt voor meer focus en aandacht. Het werkt ook angstverlagend.

De Vrije Universiteit Amsterdam werkte samen met Defensie Nederland om enkele effecten van tyrosine te onderzoeken op militairen. Tyrosine supplementen zorgden voor verbeterde cognitieve functies na 6 dagen (studie).

L-tyrosine heeft veel meer voordelen op cognitie aangezien het zorgt voor de aanmaak van dopamine en noradrenaline. Lees hier over dopamine & cognitie.
Lees hier over noradrenaline & cognitie.

 

10) Vitamine B3

Vitamine B3, ook wel niacine genoemd heeft bij supplementatie mogelijk een neurobeschermende werking nadat men hersentrauma heeft opgelopen. Door inname van vitamine B3 verlaagt men de kans om een hersentrauma op te lopen (Bron).

 

11) Cafeïne wordt binnen enkele maanden vervangen door theacrine

Cafeïne werkt in Mindscopic synergetisch met L-Theanine. Studies tonen aan dat deze combinatie zorgt voor een langere werking van cafeïne. Hierdoor heeft de cafeïne meer effect terwijl de negatieve effecten van cafeïne (irritatie, onrust, slecht slapen) aanzienlijk verminderen (Studie 1,2,3).

 

12) Vitamine B6

Vitamine B6 is nodig om de hersenen optimaal gezond te houden. Een laag niveau van B6 wordt geassocieerd met hogere homocysteïne niveaus, wat kan leiden tot hersenschade (Bron 1,2).

Iemand met hogere homocysteïne niveaus kan zijn of haar cognitieve functies verbeteren door gebruik te maken van een B6 supplement (Bron).

Daarnaast speelt Vitamine B6 een grote rol in het omzetten van aminozuren (denk aan L-Theanine, L-Tyrosine en L-Carnitine) naar belangrijke neurotransmitters zoals GABA, dopamine, norepinephrine en serotonine.

 

Gebruikerservaringen en Mindscopic kopen.

Mindscopic (niet te verwarren met zijn tegenhanger "Optimind") is een Nederlands product en is volgens ons de meest vooruitstrevende natuurlijke nootropic voor concentratie en cognitie. Wanneer je research gedaan hebt over nootropics dan heb je ongetwijfeld opgemerkt dat er véél ingrediënten in Mindscopic zitten en dat de prijs/kwaliteit zeker goed zit.

In tegenstelling tot Rilatine is Mindscopic een nootropic op natuurlijke basis en dient het als supervoedsel voor je hersenen. Je hersenen maken meer acetyl-choline aan, je voelt je beter door de inositol en je krijgt meer energie door het vitamine-b complex. De fenylalanine, tyrosine en cafeïne stimuleren je dopamine terwijl de theanine ervoor zorgt dat je niet opgejaagt wordt en focus kan behouden. Hierdoor worden tevens nieuwe hersencellen gemakkelijker aangemaakt. De carnitine zorgt op zijn beurt voor neuroprotectie waardoor de cellen langer leven. Het zink en IJzer zijn een mooi pluspunt.

Wij merken na het consumeren van 2 à 3 pillen 'een meer levendig gevoel' en meer motivatie. Na veel opzoekingswerk zijn we er van overtuigd dat Mindscopic ook op lange termijn goed is voor geheugen en gezondheid.

Koop Mindscopic via de website omnimind.be. Online bestellingen worden geleverd binnen 2 werkdagen per post.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met Mindscopic pillen of lees anderen hun ervaring.

 


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:09:30.