Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Paneuromix (NZT)

Wat is Paneuromix en het gebruik van Paneuromix

paneuromix

Paneuromix (NZT) kopen, of lees onze review:

Paneuromix is een samenstelling van voedingssupplementen die gunstig zijn voor het brein, geïnspireerd door de NZT48-pil uit de film Limitless.

Paneuromix werd ontwikkeld door de eigenaars van het Nederlandse bedrijf Neurobics, gespecialiseerd in neurofeedback-behandelingen en aanverwante therapieën om het cognitieve vermogen te verbeteren.

Neurobics blijft investeren om het recept van Paneuromix te optimaliseren. Paneuromix is namelijk de derde versie van hun product. Verwar het dus niet met één van hun vorige nootropics, namelijk de "NZT1.0 en NZT2.0" pillen.

Naast de meer bekende ingrediënten die vaker gebruikt worden in natuurlijke nootropics bevat Paneuromix enkele unieke ingrediënten van Aziatische afkomst. We bespreken hier op wetenschappelijke wijze hoe de ingrediënten in Paneuromix effectief werken. Het ene ingrediënt is beter dan het andere. Over sommige ingrediënten bestaan er weinig universitaire of klinische studies. Andere ingrediënten ondergingen wel degelijk veelvuldige experimenten. We hebben de conclusies van vele studies kort en bondig samengevat en vertaald. Gewoon lekker objectief.

 

Het effect van de ingrediënten in Paneuromix en hoe ze werken.

In Paneuromix zitten 12 verschillende ingrediënten. Sommige ingrediënten zoals gingko biloba en ginseng hebben een synergetische effect. Ook de B-vitaminen hebben een synergetische werking.

 

1) Gastrodine

Gastrodine komt uit een Chinees kruid. Onderzoek wijst aan dat gastrodine mogelijk een effectief en veilig supplement is om neurocognitieve achteruitgang tegen te gaan (studie).


2) Huperzine-A

Een heel interessante klinische studie uit 1999 gebeurde in China waarbij 34 adolecenten huperzine-a capsules toegediend kregen terwijl 34 andere adolecenten een placebo namen. Cognitieve functies werden getest voor en na supplementatie. De conclusie was dat huperzine-a zorgde voor een verbeterde concentratie, een verbeterd leervermogen en verbeterd geheugen (studie). Men kan dus stellen dat huperzine-a effectief een nootropic is.

In 2013 bekeek Beijing University of Chinese Medicine alle voorgaande studies over Huperzine A in verband met cognitie (alle studies die ze konden vinden). Hun conclusie was dat Huperzine A voordelig is voor het verbeteren van cognitieve functies bij Alzheimer-patiënten, maar dat men voorzichtig moest zijn met deze uitspraak vanwege de lage kwaliteit van methodiek in de studies (studie).

In 2015 onderzochten enkele organisaties (hospitalen, universiteiten, centra voor mentaal welzijn,...) in China het effect van Huperzine A op patiënten die lijden aan schizofrenie. Hun conclusie was dat Huperzine A een positief effect heeft op het verbeteren van cognitieve functies (studie).

Daping Hospital, Third Military Medical University in China concludeerde dat Huperzine A supplementatie bij patiënten met vasculaire dementie een significante verbetering van cognitieve functies veroorzaakte (studie).

Ook mensen die lijden aan cognitieve achteruitgang door depressie hebben baat bij huperzine-a supplementatie: Het werkt de symptomen van depressie niet tegen maar verbetert cognitieve vaardigheden, blijkt uit een studie waarvan de resulaten werden gepubliceerd in 2016 (studie).

Leuk weetje: Net zoals DMAE in Paneuromix, kan Huperzine-A ook zorgen voor "lucid dreams".

 

3) Alpha-GPC

Alpha-GPC wordt gemakkelijk omgezet tot choline in de hersenen. Choline is een essentiële neurotransmitter noodzakelijk om te kunnen denken. Alpha-GPC verbetert uw geheugen (studie). Het is en populaire substantie en algemeen geweten dat choline belangrijk is voor het optimaal functioneren van cognitieve vaardigheden.

 

4) Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri is van alle ingrediënten uit Paneuromix, één van de meest belovende. Er zijn veel studies die aantonen dat het kruid degelijk positief effect heeft op mensen met grote concentratieproblemen.

Na 12 weken heeft bacopa monnieri positief op "leren en geheugen". (bron). Een andere bron toont aan dat geheugen al verbetert na 4 weken (bron). Ook deze derde bron geeft aan dat het kruid geheugen kan verbeteren bij mensen die aan dementie lijden of significante problemen hebben met hun cognitieve vermogen (studie).

Het onthouden van nieuwe informatie zou gemakkelijker gaan bij het consumeren van bacopa supplementen en het kruid zorgt ervoor dat mensen minder vergeetachtig worden (studie). Andere onderzoeken met ouderen bevestigen dit (studie 1,2).

Ook mensen die lijden aan angststoornissen hebben baat aan bacopa monnieri: Volgens deze studie verbetert geheugen tijdens studeren bij inname van bacopa (studie).

Heel belangrijk is dat het kruid beschadigde neuronen herstelt (bron). Met andere woorden: bacopa monnieri bevordert neurogenesis. Het kruid werd ook effectief gebruikt tegen amnesia (studie).

Op vlak van humeur is bacopa munnieri ook een winnaar. Het is effectief tegen stress en depressie aangezien het een component van "perment" is. (studie)(bron).

 

5) DMAE

DMAE kan omgezet worden tot choline in de hersenen. DMAE is ook nodig om optimaal te slapen en dromen tijdens de REM-fase.

Leuk weetje: Net zoals Huperzine-A, heeft DMAE ook effect op "lucid dreams".

6) L-Theanine

L-theanine kan je niet meer wegdenken uit de wereld van nootropics: Het biedt enorm veel voordelen. Omdat l-theanine de toenname in GABA-neurotransmitters doet stijgen krijgt men meer concentratie-vermogen en voelt zich men rustig.

L-Theanine supplementen zorgen voor een verhoogde focus en beter geheugen. Onderzoek toonde aan dat mannen en vrouwen die kleine hersenbeschadigingen opliepen, een verbeterd geheugen ontwikkelden. Deze conclusie kwam na een mentaal-cognitieve oefening na L-Theanine supplementatie (Bron).

Ander onderzoek toonde aan dat L-Theanine ervoor zorgt dat mensen zich langer geconcentreerd houden en dat ze alerter zijn (Bron).

L-Theanine dient tevens als natuurlijke en effectieve bouwsteen voor de GABA-neurotransmitter aangezien bij consumering van GABA op zich, de stof niet door de bloed-brein barrière geraakt.

Het is bewezen dat de combinatie van l-theanine en cafeïne een toename van mentale alertheid en focus ontwikkelt, terwijl de negatieve effecten van cafeïne (rusteloosheid, irritatie, slecht slapen) aanzienlijk minder worden (Studie 1,2,3).

 

7) Phosphatidyl-serine

Phosphatidyl serine blijkt effectief te zijn als nootropic aangezien het de snelheid van kortetermijngeheugen tot 20% kan opvoeren tijdens testen op cognitie. De deelnemers in het experiment maakten ook 39% minder fouten tijdens cognitieve oefeningen na supplementatie. Dat was de conclusie van deze uitgebreide studie op vlak van cognitie en phosphatidyl serine.

Ook kinderen met ADHD tonen een verbeterd korte termijngeheugen na inname van phosphatidyl serine (bron).

Ouderen hebben minder klachten over hun korte termijn geheugen na phosphatidyl serine supplementatie (Bron 1, 2).

 

8) Rhodiola rosea

Naast gingko biloba en bacopa monnieri is "rhodiola rosea" volgens onze persoonlijke mening één van de beste ingrediënten in Paneuromix.

Volgens universitair onderzoek bleek dat cognitieve functies verbeterden op vlak van associatief denken, korte termijngeheugen, wiskunde, concentratie en de snelheid van audiovisuele perceptie bij rhodiola rosea supplementatie tijdens stressvolle situaties (studie).

De combinatie rhodiola rosea en gingko biloba leidt tot een opmerkelijk beter effect van cognitieve functies dan wanneer gingko biloba of rhodiola rosea apart gebruikt worden. Je kan dus zeggen dat deze ingrediënten een synergetische werking hebben op vlak van motoriek en de juistheid van het werkgeheugen (studie).

Mensen die rhodiola rosea als supplement toegediend kregen, kregen minder last van angst, stress, boosheid, verwarring en depressie (studie). Het wordt dan ook vaak gebruikt als mood-stabilisator.

Sporters gebruiken het om hun training lichter aan te laten voelen (studie).

 

9) Gingko Biloba

Gingko biloba gecombineerd met rhodolia rosea, ginseng en l-theanine geeft voelbaar effect.

Gingko biloba extract (EGb 761) zorgde ervoor dat gezonde ouderen hun geheugen verbetert (bron 1,2).

Tanakan, een handelsnaam voor gingko biloba extract (EGb 761), zou misschien hulpzaam zijn bij het behandelen van dementie in vroeg stadium (bron).

Een test toonde aan dat het kortetermijngeheugen aanzienlijk verbetert bij vrouwen die 600mg gingko biloba extract werden toegediend (studie).

Eerdere studies toonden aan dat een dagelijkse dosis van 240mg gingko biloba extract effectief en veilig werkt voor de behandeling van dementie (bron).

Gingko biloba zorgt ervoor dat volwassenen hun kortetermijngeheugen sneller kunnen laten werken (studie).

 

10) Ginseng

Toediening van Amerikaanse ginseng bij gezonde jongvolwassenen zorgde voor effecten zoals een beter geheugen (werkgeheugen), kalmte en een verbeterd humeur (studie).

Ginseng en ginsenosides (dit zijn grotendeels hoofdingrediënten van Panax ginseng) zorgen voor een betere overleving van zenuwcellen, neuriegroei, en redt neuronen van afsterving (bron).

Toediening van ginseng en ginsenosides toonde ook positieve effecten op ziektes zoals Parkinson en Alzheimer (bron).

 

11) Vitamine B6

Vitamine B6 is nodig om de hersenen optimaal gezond te houden. Een laag niveau van B6 wordt geassocieerd met hogere homocysteïne niveaus, wat kan leiden tot hersenschade (Bron 1,2).

Iemand met hogere homocysteïne niveaus kan zijn of haar cognitieve functies verbeteren door gebruik te maken van een B6 supplement (Bron).

Daarnaast speelt Vitamine B6 een grote rol in het omzetten van aminozuren (denk aan L-Theanine, L-Tyrosine en L-Carnitine) naar belangrijke neurotransmitters zoals GABA, dopamine, norepinephrine en serotonine.

 

12) Vitamine B12

Voor meer info over B12, klik hier.

 

Gebruikerservaringen en Paneuromix kopen

Paneuromix, de "NZT-pil" koop je hier. Online bestellingen worden geleverd binnen 2 werkdagen. Wij vinden dat er veelbelovende ingrediënten in het product Paneuromix zitten. Gingko biloba, rhodiola rosea, bacopa monnieri, zijn allemaal ingrediënten die je een opkikkertje geven.

De ingrediënten zoals l-theanine, DMAE en huperzine-a zorgen er op hun beurt weer voor dat je niet over-actief geraakt en toch nog goed kan slapen.

Naast Mindscopic is Paneuromix is zeker de moeite waard is om eens te proberen indien je geïnteresseerd bent in een product dat je hersenen stimuleert.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met Paneuromix (NZT) pillen of lees anderen hun ervaring.


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:09:30.