Soorten concentratiepillen:
    Studies / ingrediënt  Deutsch
 

Rilatine

Wat is Rilatine?

Concentratie pillen kopen.

Methylfenidaat: De werkzame substantie in Rilatine

Rilatine (Ritalin) werd oorspronkelijk toegediend aan mensen die aan ADHD of narcolepsie lijden. In de praktijk gebruiken meer mensen het voor andere redenen:

Veel ouders denken dat het een gemakkelijke wonderpil is om hun hyperactieve kind met sociaal-psychologische problemen tot rust te brengen, terwijl waarschijnlijk slechts een klein percentage van deze kinderen werkelijk baat heeft bij het gebruik van Rilatine (e-krant, Engelstalig).

Anderzijds gebruiken steeds meer studenten en type-A persoonlijkheden voorgeschreven middelen zoals Rilatine als nootropic om scherper te staan en zaken te regelen (bron 1,2,3,4). Ook Modafinil lijkt in opmars te komen (bron).

Rilatine (Ritalin) is een merknaam voor de stof "Methylfenidaat", een psychoactieve stof. Het werd eerst verkocht door het Zwitserse bedrijf Novartis. Het kwam later op de markt onder andere merknamen zoals Concerta, Equasym en Medikinet.

 

Het effect van Rilatine op de hersenen, cognitief- en concentratievermogen.

Het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn (grootste universiteitskliniek van Europa) analyseerde in 2010 meerdere studies over Modafinil/methylfenidaat met betrekking tot neuro-enhancement bij gezonde mensen. De term neuro-enhancement wijst in dit geval naar verbetering van de cognitieve, emotionele en motiverende functies van gezonde individuen. Men kwam tot de conclusie dat methylfenidaat (Rilatine) het geheugen versterkt. Men vond geen consistent bewijs voor andere versterkende effecten.
Modafinil zou anderzijds aandacht verbeteren, met het behoud van waakzaamheid, geheugen en executieve functies (studie).

Enkele interessante studies na 2010:

Rilatine lijkt op lange termijn een positief effect te hebben op cognitie na hersenletsel door trauma (studie). Het middel reduceert mentale vermoeidheid zeer effectief en zorgt ervoor dat mensen sneller kunnen denken. Dit onderzoek werd uitgevoerd bij mensen met hersenschade na letsel. (studie).

Universiteit Nijmegen onderzocht het effect van de werkzame stof in Rilatine en kwam tot de conclusie dat Rilatine positief effect heeft op concentratievermogen (cognitieve stabiliteit). Het aandachtsvermogen zou verbteren maar het werkgeheugen zou minder goed geactualiseerd worden. Volgens dit onderzoek is Rilatine een paradox wanneer het aankomt op stimuleren van cognitie, het stimuleert de ene functie ten koste van de andere (studie).

 

Gebruikerservaringen en Rilatine kopen zonder doktervoorschrift?

Rilatine is een middel enkel verkrijgbaar op voorschrift. Indien u Rilatine wil kopen ten voordele van uw cognitie raden aan uw dokter te raadplegen. Sommige dokters schrijven het voor aandoeningen die off-label zijn. Andere dokters schrijven enkel een voorschrift voor ADHD of narcolepsie.

Een slim en gezond alternatief voor Rilatine is de nootropic op natuurlijke basis Mindscopic, speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van je cognitieve functies en gebaseerd op 12 ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. Zo loop je geen risico op namaak Rilatine-pillen. In tegenstelling tot Rilatine is Mindscopic wél veilig en vrij te verkrijgen zonder doktervoorschrift. Bovendien dient Mindscopic als biologische bouwsteen voor je hersenen, terwijl dat bij Rilatine niet zo is.

 

Andere merknamen waaronder Rilatine voor komt:

Aptensio (capsule-pil), Biphentin (capsule-pil), Concerta (tablet), Daytrana (huidplakker), Equasym (capsule-pil), Medikinet (capsule-pil), Metadate (capsule-pil), Methylin (tablet), QuilliChew (kauwbare tablet,) Quillivant (orale suspensie) en Ritalin.

 

 

Schrijf hier over jouw ervaring met Rilatine pillen of lees anderen hun ervaring.


Tips en nieuws voor het verbeteren van concentratie, energie en geheugen:

Basistips tegen concentratieproblemen
Oorzaken analyseren en oplossingen


Concentratie pillen, voorstander van: Nootropics Europe | De laatste update van deze pagina gebeurde op: September 25 2020 20:09:30.